Sportarenor i Sverige

I Sverige finns det ett flertal arenor som är speciellt inriktade på motorsport, de är i olika storlekar men på alla kan man tävla och en publik kan titta på. Bland annat finns Tierp Arena som är den modernaste motorsportarenan i Sverige idag. Denna arena kan dessutom ta emot hela 40 000 besökare på en och samma gång. Tierp Arena har en fullständig racingbana och det har körts STCC på den.

Eskilstuna Motorsport ArenaEskilstuna MotorSport Arena är en annan arena som är anpassad för motorsport och det är en så kallad multibana. På vintrarna kör man även och tävlar i snöskoter på Eskilstuna Motorsport Arena och på sommaren är det motorsport som gäller. Totalt finns 34 stycken motorsportarenor i Sverige. De ligger mestadels över södra delen av landet och den sm ligger mest norrut av alla arenor i Sverige är Kallehov Arena som ligger i mellersta Sverige.

Den sydligaste motorsports arenan i Sverige är Malmö Motorstadion och även den är en av de större arenorna som finns i landet. I Sverige är motorsport otroligt stort och populärt och svenskar är generellt väldigt duktiga och ledande inom motorsport. Detta gör att intresset är stort och det finns av den anledningen många arenor. 34 Arenor för motorsport är väldigt många om man jämför med till exempel Danmark där det endast finns tre arenor eller Finland där man hittar två. Lettland har endast en motorsportarena och det visar verkligen vilken tur Sverige har.

Du hittar arenor för motorsport i Linköping, Örebro, Åby, Vetlanda, Nässjö, Nyköping, Målilla, Kumla, Avesta, Gävle och Östersund. De finns att hitta i större delar av Sverige och dessutom finns det planer på att man även ska flytta motorsporten mer norrut. Ett av problemen med detta är att det är torrare neråt i Sverige och dessutom inte lika kallt vilket skapar större möjligheter.