Om oss

Vi är en sida som skriver om svensk racing och motorsport. Här tas allt som har med motorsport att göra upp och om du är intresserad av motorsport så har du hittat helt rätt.

Motorsport är otroligt spännande både för förare och för åskådare och ett faktum är säkert och det är att vad som helst kan hända. Det är viktigt att man är på alerten när man framför ett riktigt snabbt fordon, eftersom ett enda misstag kan betyda döden för en förare som framför sin bil i över 200 kilometer i timmen.

Dessutom är det mycket pengar inblandade i motorsport: det är en otroligt dyr sport att syssla med samtidigt som man kan vinna mycket på den. Det är vanligt att även åskådare har sin del i det hela och har valt att vara med och satsa pengar på sporten. De som är riktiga supportrar av motorsport reser världen över för att heja på sina lag och det är en fantastisk livsstil i sig. Som motorsportsupporter får man se och uppleva mycket samtidigt som varje match är minst lika spännande som den förra.

Det värsta som kan ske under motorsport är att motorn på något sätt havererar. Det är mycket vanligt att en bil blir överhettad eller att en förare blir skadad i motorsport. Detta är mycket tragiskt men det höjer även spänningen i matchen. När man tittar på motorsport är man dessutom ofta mycket intresserad av fordonen och vad de klarar av. Det är mycket häftigt och många skulle vilja testa på att framföra en av dessa bilar på egen hand.

Det krävs mycket av föraren och det ligger oftast mycket träning bakom att framföra dessa fordon på ett säkert men samtidigt utmanande sätt. Det handlar nämligen om riktiga monster till maskiner och det är klart att detta fascinerar.