Första Svenska WTCC Racing Teamet

Det första svenska WTCC racing teamet består av Fredrik Ekblom och Thed Björk. Deras team heter Polestar Cyan Racing och de satsar hårt i WTCC. Detta team grundades 1996 under namnet Flash Engineering och det var Jan “Flash” Nilsson som var grundaren. De körde vid denna tid Volvo som då var svenskägt och succén var ett stort faktum redan från start. 1997 vann Flash Engineering en STCC Titel för andra året i rad och återigen så körde man Volvo.

First Swedish WTCC Racing TeamÅr 1998 gick Jens Edman med i Flash Engineering och tillsammans så skapade duon en stor succé och de tog hem två titlar tillsammans 98. 1999 kraschade Flash Engineering mitt under racet och Jens Edman lyckades trots detta slutföra loppet. De lyckades återigen vinna en titel trots kraschen. Det har varit många succéer för Polestar Cyan Racing och som det första svenscka WTCC racing teamet har de lyckats mycket bra. De som idag finns bakom rattarna heter Fredrik Ekblom och Thed Björk. De tillträdde dock först 2012 och har sedan dess fungerat som ett magiskt team. Än idag så kör man Volvo och år 2015 bytte teamet namn återigen: då från Polestar Cyan Racing till Cyan Racing. Man refererar dock ofta till dem i folkmun som Polestar.

Totalt har Cyan Racing vunnit 103 segrar varav 94 är STCC, 4 stycken är TTA och totalt 5 stycken V8SC. Det är en fantastisk eloge och allt detta har hänt på mindre än 20 år. Det svenska laget är att räkna med och de kommer att hänga med många år till. De kommer dessutom att fortsätta köra Volvo och Sverige kommer att fortsätta vara ett land som man ska räkna med när det kommer till racing. Ända sedan start har Cyan Racing fortsatt att imponera och det har varit få missar genom årens lopp.