Försäkringsspecialister inom motorsport

Motorsport Insurance Speacialists förkortas MIS och är helt enkelt det företag som är världsledande när det kommer till försäkring av motorsport. De kommer med försäkringslösningar till industrin och gör därmed motorsporten lite tryggare. Man kan försäkra både bilar och race genom MIS men man kan även köpa kommersiella försäkringar för till exempelvis lokaler, utrustning eller för företag. De tillåter en även att försäkra sin vanliga bil för en galen dag off road om man så önskar. De har därmed valt att göra motorsporten lite mer tillgänglig för allmänheten.

Deras team består av professionella medarbetare som har kompetens och kunskap angående motorsport och vet vilka specifika krav som det ställs på de olika sporterna. Du kan nämligen inte försäkra en vanlig Volvo som en rally-Volvo. De används på olika sätt och det är större chans att en bil som används inom motorsport tar skada på olika sätt och detta täcker MIS. De ser dessutom till att erbjuda överkomliga priser och vara riktigt snabba med utbetalningarna när det är det som krävs. Det kan vara en förutsättning för om man kan fortsätta tävla i sporten, hur snabbt man har möjlighet att fixa bilen när den blir skadad.

motorsports vehicles will be damagedDe flesta motorsportfordon tar skada förr eller senare och det är inga konstigheter alls, en del blir till och med krockade och andra finns det ingenting kvar av när matchen är slut. Då behövs ett företag som MIS som förstår vilka krav de olika fordonen har på sig och därmed inte krånglar när det verkligen gäller. De flesta som tävlar inom motorsport har därmed valt att försäkra sina bilar inom MIS. Det är en förutsättning för att de ska känna sig trygga att ge allt när de väl är ute på banan. Motorsportbilar måste nämligen tåla att bli lite skadade för att vinna ett race.