Det oslagbart globala affärsnätverket för motorsport

Motorsport  large audienceMotorsport är en verksamhet som omsätter fruktansvärt mycket pengar. Det kostar pengar att syssla med och köpa in de olika fordonen, arenor kostar pengar och även publiken bidrar till en hel del pengar. Detta är en av de affärsnätverk i hela världen som går bäst och det krävs även ett samarbete mellan världens alla länder för att det ska fungera. I motorsport så krävs affärskontakter, det krävs sponsorer och delar från alla världens hörn.

Delarna ska givetvis fraktas vilket gör att motorsporten dessutom sysselsätter utöver fabriksarbetare olika transportföretag. Därutöver ska en mekaniker sätta ihop delarna på bilen. Delarna kommer ofta från fabriker över hela världen eftersom det är vanligt att fabriker specialiserar sig på att endast tillverka en del och istället tillverka den i mångfald. Det blir mest lönsamt för fabrikerna att göra på det viset.

Motorsport drar in otroligt stora publikintäkter och det får även casinovärlden sysselsatt genom betting. Även TV bolagen tjänar på att visa upp motorsporten på TV och företag försöker få sponsra motorsporten genom att ha sitt namn på bilen eller på förarens kläder. Dessutom är det vanligt att företaget vill ha sin logo på arenan. Det handlar alltså om extremt många aktörer som är engagerade i motorsporten på ett eller annat sätt och motorsporten bidrar till att hålla tusentals människor sysselsatta. Tack vare motorsporten får människor världen över jobb och kan därmed försörja sig.

Då motorsport är så otroligt stort finns det många företag som har riktat in sig på att endast syssla med motorsport och nätverk för motorsport. Genom att vända sig till ett sådant företag förenklar man för sig när man vill ha alla delar på ett och samma ställe. Dessa företag sysslar med att agera mellanhand och sköta nätverket och kontakten bland alla de olika delarna inom motorsporten. Detta gör sporten något enklare.