Den snabbast växande motorsporten i Sverige

rallyNär det kommer till motorsport i Sverige så är just motorsport med rallybilar i race det som är mest populärt och även det som växer snabbast. Det finns hela 34 arenor i Sverige för motorsport, detta kan jämföras med Finland som har två och Danmark som har tre arenor. Det är helt enkelt otroligt populärt med motorsport och motorsport är otroligt älskat i Sverige. Allt fler följer inte bara med på t.ex de olika formel 1 tävlingarna som visas på TV: allt fler väljer dessutom att gå och titta på race direkt. Det är nämligen otroligt häftigt att se de olika bilarna precis framför ögonen och bevittna vilken fantastiskt hög hastighet som de kan komma upp i samt imponeras av förarnas kontroll över bilarna.

Allt fler blir dessutom intresserade av att delta i race och att testa på motorsport, bland annat är en av de populäraste presenterna nu att ge bort möjligheten att testköra en sportbil. Många tror att det är väldigt enkelt efter att de har sett förarna på TV men det gäller att ha enorm kontroll över hela kroppen när man tävlar. Dessutom är många av förarna rent fysiskt utmattade efter att ha suttit i en av dessa bilar. De är dessutom sällan stilla inne i bilen.

Sverige är ett mycket passande land för den som är intresserad av motorsport på ett eller annat sätt. Intresset fortsätter nämligen att växa och allt fler blir intresserade av att se på motorsport men även att tävla i den. Dessutom har Sverige som land gjort bra ifrån sig hela tiden i motorsporten vilket gör det ännu mer spännande att följa med i den fantastiska utvecklingen. En del tror att motorsport inom endast ett fåtal år kommer att vara den mest populära sporten i hela Sverige. Huruvida detta stämmer återstår dock ännu att se.