Bakom scenen på den robusta racingindustrin i Sverige

drivers behind the scnesMånga riktiga fans av racing drömmer om att hänga med bakom kulisserna för att se hur den riktiga racingindustrin egentligen ser ut. När man ser på racing ser man ofta endast när bilarna tävlar men racing är något betydligt större än så. Det tar ofta timmar att förbereda bilarna för matcherna och även förarna behöver förberedas. Man tvättar bilarna och går igenom dem flera gånger för att se till att allt fungerar som det ska i dem. Det är ofta mycket höga krav på förarna och detta är en press på dem samtidigt som de har chansen att göra någonting de älskar i de allra flesta fall.

Förarna lever med pressen att alltid prestera in i det minsta lilla och att ett enda misstag kan betyda döden. Av den anledningen är det mycket spännande att till exempel se på filmer där man får möjlighet att följa med bakom kulisserna och se hur det riktiga racinglivet egentligen ser ut. En sak är säker och det är att de som sysslar med racing aldrig skulle byta ut sporten mot något annat. Men det är inte alltid glitter och glamour: det är ofta blod, svett och tårar inblandat och det är ett pris som förarna gärna betalar för att få leva sin dröm.

De får chansen att köra riktigt snabba och flådiga bilar som andra bara drömmer om. Som förare behöver man vara extremt kunnig både vad gäller bilens insida och dess utsida. Man behöver känna de bilar som man kör utan och innan. När man tittar på racing så ser det ofta mycket enkelt ut. Detta är för att förarna är så otroligt duktiga, men när sanningen kommer fram så är det en hård kamp på insidan där de sitter på spänn och spänner varje muskel i kroppen med vetskapen om att ett enda misstag kan betyda döden.